ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ
ΜΥΚΗΝΕΣ
Οι oλόχρυσες Μυκήνες ήταν ο τόπος του Αγαμέμνονα, διάσημες από τον Όμηρο. Ο Γερμανός αρχαιόλογος Σλήμαν ανακάλυψε τις Μυκήνες, σε μια τοποθεσία της αργολικής γης μεταξύ δύο κορυφών. Η είσοδος ήταν η Πύλη των Λεόντων, μια στέρεα λιθοτεχνία δύο λιονταριών, που στέκονται αντικριστά, οι φρουροί της πόλης. Αν και οι Μυκήνες λέγεται ότι χτίστηκαν με τη βοήθεια Κυκλώπων, καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από πυρκαγιά τον 12ο αιώνα αν και συνέχισαν να κατοικούνται τελικά εγκαταλείφθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Επισκεφτείτε την ακρόπολη, τους τάφους και το μουσείο, εκεί θα θαυμάσετε πολλά από τα ευρήματα του Σλήμαν, μεταξύ αυτών ένα αντίγραφο της περίφημης χρυσής μάσκας του Αγαμέμνονα.
ΤΙΡΥΝΘΑ
ΤΙΡΥΝΘΑ
Η Τίρυνθα μοιράζεται την ίδια θέση με τις Μυκήνες στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αν και μικρότερη ήταν εξίσου σημαντική. Πολλές φορές συνδέεται με τους μύθους του Ηρακλή και μερικοί πιστεύουν ότι ήταν η γενέτειρά του. Στο τέλος της Μυκηναϊκής περιόδου περιήλθε σε παρακμή. Ανασκάφηκε από τον Σλήμαν (1884-1885) και είναι ακόμη σε εξέλιξη.
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό. Χρονολογείται από το 2700 π.Χ.φτιαγμένη από ασβεστόλιθο είναι το καλύτερα διατηρημένο και σημαντικοτερο κτίριο πυραμίδας στην Ελλάδα, αν και δυστυχώς έχει υποστεί βλάβη.
ΑΡΓΟΣ
ΑΡΓΟΣ
Το Άργος κατοικείται από την πρώιμη εποχή του Χαλκού, ενώ αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην περιοχή, καθώς ήταν πολύ ισχυρή πόλη, μαζί με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Κατοικήθηκε από πολύ νωρίς λόγω της στρατηγικής της θέση στη μέση της εύφορης αργολικής πεδιάδας. Το Άργος έχει το δικό του υπαίθριο θέατρο, όπου μπορείτε ακόμα να δείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τη Ρωμαϊκή Αγορά, καθώς και ένα μικρό μουσείο. Το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης είναι θαμμένο κάτω από τη νέα πόλη. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο πρωί μπορείτε να επισκεφτείτε την τοπική αγορά.
ΚΕΦΑΛΑΡΙ
ΚΕΦΑΛΑΡΙ
Γραφικό χωριό κοντά στο Άργος, κυριαρχείται από την όμορφη εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και του ποταμού Ερασίνου, που τρέχει δίπλα στην εκκλησία. Τα νερά πηγάζουν από μια λίμνη κάτω από το ναό, που είναι χτισμένος στο εσωτερικό της σπηλιάς. Ανασκαφές έφεραν στο φως νεολιθικά κεραμικά, όμως το σπήλαιο είχε κατοικηθεί πολύ νωρίτερα. Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ευρήματα που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή Παλαιολιθική.
ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ
Η Ολυμπία , γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιερά του κόσμου. Σε ένα μαγικό ειρηνικό περιβάλλον, διεξήχθησαν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια τον 8ο αιώνα π.Χ. προς τιμήν του Δία, ενώ η περιοχή πήρε το όνομα του Ολύμπου, "σπίτι" του αρχαίων Ελλήνων. Ο Ναός του Δία στην καρδιά του ιερού θεωρήθηκε ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Ο Στίβος είναι ακόμα άθικτος και μπορείτε να τρέξετε σε αυτό, αν θέλετε. Η «Αιώνια Φλόγα» εξακολουθεί να ανάβει στην Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια προτού μεταφερθεί στην πόλη όπου φιλοξενούνται κάθε φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε μικρή απόσταση από το χώρο βρίσκεται το Αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο στεγάζει ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Αρχαία Ολυμπία, και αξίζει μια επίσκεψη
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Είναι το παγκοσμίως διάσημο ιερό του Ασκληπιού, του θεού της ίασης. Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και πεύκα, είναι ένα πνευματικό μέρος όπου οι Έλληνες συνήθιζαν να πηγαίνουν, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να ζητήσουν από τους θεούς θεραπείες για τις ασθένειές τους. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τοποθεσίας είναι το παγκοσμίως διάσημο ανοιχτό θέατρο, το οποίο χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Αρχικά είχε 34 σειρές αλλά προστέθηκαν 21 ακόμα από τους Ρωμαίους. Έχει περίπου 15.000 θέσεις και η ακουστική του είναι τέλεια. Όπου κι αν κάθεται κάποιος μέσα στο θέατρο, μπορεί να ακούσει. Παραστάσεις εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Στην Επίδαυρο υπάρχουν επίσης ναοί και ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο εμφανίζει τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο θεραπευτικό κέντρο και μια μεγάλη συλλογή από απολιθώματα.
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Η Διώρυγα της Κορίνθου συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Χτίστηκε μεταξύ 1881 και 1893. Το κανάλι έχει συνολικό μήκος 6,4 χλμ., πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μέτρα, και στο βυθό 21,3μ. Για την διάνοιξη του εξορύχθηκαν 12 εκατ. κυβικά μέτρα χώμα. Το κανάλι σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως από τουριστικά πλοία.
ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ/ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ/ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η Αρχαία Κόρινθος χρονολογείται από τον 10ο π.Χ. αιώνα και ήταν κατά την αρχαιότητα η μεγαλύτερη πόλη και το πλουσιότερο λιμάνι. Η Ακροκόρινθος είναι η ακρόπολη κοιτάζοντας προς τα κάτω, πάνω από την Αρχαία Κόρινθο. Η ψηλότερη κορυφή στην περιοχή ήταν ο ναός της Αφροδίτης που στην αρχαιότητα στελεχώνεται από περίπου 1000 ιέρειες. Ο ναός του Απόλλωνα, στο λόφο πάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά, με τους δωρικούς κίονες του, εξακολουθεί να είναι στέκει.