βιβλιοθηκη

Η Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου "Παλαμήδης" ιδρύθηκε το 1951 από τον ομωνυμο Σύλλογο και στεγάζεται στο παλιό Παρθεναγωγείο στα "όρια" της Παλιάς Πόλης. Ο ρόλος της υπήρξε σπουδαίως στην μεταπολεμική εποχή, καθώς αποτέλεσε την πολιτισμική και πολιτιστική εστία της πόλης. Οι δωρεές απέφερεαν ένα συνολικό αριθμό 3.500 βιβλίων, τα οποία διατέθηκαν στους πολίτες του Ναυπλίου αι σήμερα η βιβλιοθήκη διατηρεί μια εξαιρετική συλλογή 70.000 τίτλων, μεταξύ των οποών σημαντικός αριθμός, 13.000, παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Εδώ υπάρχει και σημαντικό αρχείο τοπικών εφημερίδων, αλλα και σύγχρονες εκδόσεις.

Αξίζει να αναφερθούν κάποιες από τις "ιδιαίτερες" πτυχές της Βιβλιοθήκης. Η οικογένεια Αγγ. Τερζάκη έχει δωρίσει μέρος της βιβλιοθήκης του λογοτέχνη, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη συλλογή. Εδώ θα βρείτε και την Βιβλιοθήκη του "πρώτου εν Ελλάδι Γυμνασίου Ναυπλίου", η οποία περιλαμβάνει σπάνιες εκδόσεις του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά και βιβλία των μεγάλων Διδασκάλων του Γένους.

Πρόκειται για μια αρκετά "δραστήρια" Βιβλιοθήκη. Λειτουργεί δανειστικό τμήμα, διοργανώνονται αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα, παρουσιάσεις έργων σημαντικών καλλιτεχνών, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Διεύθυνση: Κωλέττη 3, Ναύπλιο 21100, Τηλ/Fax: 27520 27256, Email: mail@vivl-nafpl.arg.sch.gr

 

Ανοικτό:  Καθημερινά 8.00 π.μ. - 7.00 μ.μ.

Κλειστό: Σάββατο - Κυριακή